מסגד אל ג'זאר
המסגד שנבנה ב-1781 ע"י אחמד אל ג'זאר, מושל בצפונה של א"י בתקופה העותמאנית הינו אחד המסגדים היפים, הגדולים והחשובים ביותר בארץ.
המסגד הבנוי מעל המקום בו ניצבה בתקופה הצלבנית קתדרלה גדולה, נבנה בסגנון המסגדים שנבנו בתורכיה ע"י סינאן, אדריכל שנחשב מהגדולים בעולם, שבנה את כל המסגדים הגדולים באיסטנבול, ובכך הביא למעשה טכנולוגיה חדשה של מבנה גדול עם כיפה הנשענת על הפינות המבנה, ולא שהכיפה נשענת על עמודים.
הקתדרלה הצלבנית, שהיוותה את הבסיס שעליו נבנה המסגד, חללה שימש בתקופת ג'זאר מאגר מים גדול, שניזון מאמת המים של עכו, חלל שכיום אי אפשר להיכנס אליו בגלל סכנת התמוטטות.
קדושת המסגד נובעת מכך שחלק משערות זקנו של מוחמד, המאוחסנות בקופסה מיוחדת מוצבת בין כתלי המסגד.
עד 1967 המסגד היה המקום הקדוש ביותר למוסלמים בישראל, אך אחרי 67 מרכז הכובד של המאמינים עבר לאל אקצא ולכיפת הסלע.
בליל אל קאדר, שהוא ליל הגורלות החל בחודש הרמאדן, פותחים המוסלמים את הקופסה פעולה הגורמת לאלפי מאמינים הבאים בערי המסגד התרגשות רבה.
האולם המרכזי של המסגד מורכב משטיח אחד גדול המחולק באמצעות סימונים לשטיחונים אישיים, כמו כן בקיר הדרומי של המבנה בנוי המחראב (גומחת התפילה) כאשר ומימין למחראב ממוקם המינבאר (במת הדרשה) המצופה בשיש.
בקומה השנייה בנויה עזרת נשים, כאשר בצידה הימני, סביב גדר ירוקה, נמצאת הקופסה שבה השערות מזקנו של הנביא.
הקירות החיצוניים של המסגד מצופים שיש, שעה שהכיפה האדירה נשענת על 4 פינות הבניין בהם גומחות עם פיתוחים עותומנים.
ב-4 פינות הכיפה מוצגים מדליונים עליהם כתובים שמות 4 החליפים הראשונים-הראשידון אבו-בכר, עומר אל חטאב, עותמן בן עפאן ועלי.
הסהר והכוכב המוצגים על המינרט (צריח המסגד), מהווים את הסמל העותומני המוסלמי שהציב מהמט ה-2 על כנסיית איה-סופיה, ובכך הפך את הכנסייה, שנבנתה במאה ה-6 בימי הקיסר יוסטיניאנוס, למסגד עד היום הזה.
מהמט ה-2 שכבש את קונסטנטינופול ב-1453 מידי הביזנטיים, שינה את שם העיר מביזנטיון לאיסטנבול.
בחצר המסגד מצוי מבנה קבורה ובו טמונים אחמד אל ג'זאר ובנו סולימן, בנוסף יש מתקן טהרה, משטח שבו המאמינים רוחצים ידיים ורגליים לפני התפילה, ובכל מביאים עצמם לכדי טהרה.
שעון שמש הגדול המוצג על רצפת החצר, נבנה בסוף מאה ה-18.
קישור למסלול טיול המכיל את האתר.
קישור לאתר המרכז לטכנולוגיה חינוכית