

פארק ארכיאולוגי ברקו
בתקופה המקרא העיר טבריה לא הייתה קיימת, אך לאורך חוף הכנרת היו 5 ערים של שבט נפתלי: צר וצידים באזור בית ירח וצפונה להם חמת, רקת וכנרת.
מרחב טבריה, הוא אזור שאינו מתאים להתיישבות הן מבחינת חקלאית והן בגלל היותו נתון לשיטפונות, גלישות קרקע וסחיפה ממורד הר בריניקי שבמערב החוף.
כאשר החליט הורדוס אנטיפס, בנו של הורדוס הגדול, ב-18 לספירה להקים עיר גדולה וחשובה לכבודו של הקיסר, הוא יקרא לעיר בשם טבריה, על שמו של הקיסר טיבריוס ויקים אותה במקום שבו לא יבוזבז אדמה חקלאית, שכן זה מקור למיסים וכסף ולכן הוא בונה את העיר החדשה באזור שהוא לא חקלאי ולא מיושב, כלומר טבריה של זמנינו.
הורדוס ממקם את מרכזה של העיר, שבו עובר הקרדו וממוקם התיאטרון, בחלק השטוח שעל שפת הכנרת, נקודה המהווה מעין מעבר צר בין הר בריניקי לבין הכנרת ובכך גורם לכל מי שעובר לאורך החוף, להיכנס לעיר.
זאת תחילתה של העיר טבריה, ועם חלוף השנים העיר התפשטה רק לכיוון צפון, כיוון שדרומה לה שכנה העיר חמת ולכן בתקופה הרומית (63 לפנה"ס - 324 לספירה) העיר טבריה מסתיימת באזור 'מלון קיסר' של ימינו, שם נמצאת החומה שמהווה את הגבול הצפוני של העיר.
בתקופה הביזנטית (638-324) עת העיר הלכה וגדלה, היא התפשטה מערבה לכיוון המורדות של הר בריניקי.
בתחילת שנות ה-70, עת החלו החפירות ארכיאולוגיות באתר, נחשף בין שאר הממצאים בית השער, אך בגלל חוסר בתקציב, נאלצו לחסותו חזרה בשכבת עפר.
ממצא נוסף שהנחשף באותם ימים, היה חתיכת קיר מעוגלת באורך 8 מ', שפרופ' יזהר הירשפלד שחפר באתר, טען שמדובר בתיאטרון של העיר טבריה, שברבות השנים הסתבר שזה רק חלק מהקיר החיצוני של התיאטרון.
בעקבות מלחמת לבנון ה-2 שהתרחשה ב-2006 העיר טבריה ספגה מספר מטחים, שזיכו אותה בתקציבים שיועדו לשיקום המקומות שהופגזו, ומכיוון שבאותה שנה נפטר יזהר הירשפלד, שהיה מנהל החפירות והמחקר באתר, החליטו בעירייה שזו הזדמנות להקים במקום פארק ארכיאולוגי לזכרו.
במסגרת השדרוג של האתר, רשות העתיקות שחררה חלק משטח התיאטרון, למרות שלא כולו נחשף, להקמת פארק אתגרי הקרוי פארק ברקו ע"ש עוזר ברקוביץ שהיה ממונה על השכר ויחסי העבודה באוצר שנפטר גם הוא ב-2006
כיום ניתן לראות בפארק הארכיאולוגי את השער הדרומי של העיר, שני מגדלים עגולים את הקרדו שאורכו כ-800 מ', את תיאטרון, בית מרחץ גדול, הארמון של הורדוס אנטיפס בית מושב הסנהדרין וכן הלאה.
קישור למסלול טיול מומלץ המכיל את האתר
קישור לאתר עמותת התיירות טבריה